Кубрат Пулев трябва да е световен шампион. Това заяви треньорът на Кобрата - Ули Вегнер в интервю преди мача на българина срещу Морис Харис в събота. Вегнер сподели своето мнение за формата на българския боксьор и за амбициите му с него, които са да направи Пулев световен шампион.

Опитният специалист заяви, че Кубрат е имал нужда от време, за да свикне с неговите методи на работа.

„Момчето имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да не завърне в тренировъчното ежедневие, а и да свикне с моята философия. Тя гласи следното: "Треньорът винаги има право - моята дума е закон!". Това беше ново за него, защото очевидно при досегашните му отбори той е давал тон на случващото се", заяви Вегнер.

"При завръщането му през октомври моторът не беше загрял поради тези причини. Убеден съм, че този път Кобрата ще се върне в играта!"

На въпрос какви са амбициите на Вагнер за Пулев и за другия му възпитаник Джак Кулкай, който също ще се боксира в събота, треньорът отговори:

"Без съмнение, искам да ги направя световни шампиони. Предпоставките със сигурност са налице. Колко бързо ще се доближим заедно до тази цел, зависи изцяло от представянето на Джак и Кубрат в официални мачове. В тренировките те могат да победят всеки - да покажеш всичко от себе си, когато е важно, това е голямото изкуство. Колко близо са до това могат да покажат на 5 декември".