Финансовият благодетел на Локомотив Пловдив -Христо Крушарски демонстрира сериозни амбиции за развитието на клуба. Пред колегите на bTV в Турция, бизнесменът разкритикува събитията в българското първенство от последните месеци.

Според него големите в България се опитват да дирижират първенството.

"Аз пари няма да дам за съдии или за купуване на мачове", твърдо заяви Крушарски.

„Не сме се отказали от обжалването на точките. .Просто имам доста добри съветници за спорта и правилата. Безсмислено е, като има правила, трябва да се спазват и да важат за всички. В България винаги има вратичка да се измъкнеш от положение, но аз съм възпитан по този начин, че трябва да се спазват правилата на играта".

„Правилно ли извадиха Литекс? Привърженик съм на твърдата играта. Каквото е за едни да бъде и за други. Да няма разлика и деление на силни и слаби. Относно Висшата лига има богати, по-богати и най-богати, но защо силните трябва да налагат на по-слабите правилата на играта. Правилата на играта трябва да се налагат от държавата и законите".

"Аз съм гърмян заек от много години. Минал съм през какви ли не перипетии. Една моя инженерка ми казва: "Ти си цар да направиш нещо, и като тръгне да работи, да го за...ш и да започнеш друго." Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. Това, което ти е писано.

Нищо не може да ме откаже. Влезе ми в кръвта футболът, влезе ми барут и няма излизане. Може да ме откаже чак като ме прибере Свети Петър."