Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана изключително разочарован от действията на Рио Фърдинанд в минутите преди старта на двубоя срещу Стоук, спечелен с 4:2.

През този и следващия уикенд всички отбори на Острова се включват в кампания против расизма, наречена "Let's kick racism out of football". Като част от нея по време на разгрявката, играчите носят черни фланелки с надпис "Kick it out" върху тренировъчните си екипи.

Днес Рио Фърдинанд обаче отказа да сложи въпросната тениска. Обидата за Фъргюсън е голяма, тъй като вчера в пресконференция той обяви, че всички негови играчи ще носят тениските.

Причина за коментара му бе изказване на играча на Рединг Джейсън Робъртс, който заяви, че не е доволен от борбата с този проблем, която се води в Англия и поради тази причина не смята да облече тениската, символ на кампанията.

Мениджърът на Юнайтед заяви, че не разбира и не подкрепя тези действия, така че всички негови играчи ще подкрепят инициативата.

"Много съм разочарован. На пресконференция пред вас вчера обявих, че всички мои играчи ще носят тениските. Рио ме изложи, като не го направи. Бъдете сигурни, че това няма да остане без последствия за него", коментира ядосаният Фъргюсън.

Фърдинанд игра срещу Стоук, но имаше сериозна вина за втория гол на "грънчарите". Подобно на мача срещу Тотнъм, той бе надбяган и излъган от свой противник. Проблем за Фъргюсън в момента се явяват многото проблеми в защита, но след очакваното скорошно завръщане на Крис Смоулинг и Фил Джоунс е много вероятно Рио да бъде закотвен на скамейката за известно време.