В ЦСКА търсят трескаво пари да запълнят дупките от миналите години, за да картотекират тим за Европа. Оказа се, това не е достатъчно. В "Титан" ще трябва да намерят отнякъде и средства за новите попълнения.

Ръководството на Сливен официално предупреди, че може да си върне карето от "Армията", ако най-после не получи някакви траншове. Сделката за Коста Янев, Иван Стоянов, Здравко Чавдаров и Костадин Стоянов е на стойност от около 600 000 лева, гласят неофициални източници, плюс процент при препродажба в чужбина.

Въпреки ниската цена обаче в Сливен не са получили първите вноски. Това им дава право да си приберат обратно карето асове. Кметът и шеф на клуба Йордан Лечков даде интересен коментар пред "Стандарт". "Кой го казва?", поинтересува се членът на Изпълкома и добави: "Пътувам до София тази вечер (б. а. - снощи), ще имам срещи, звънете утре."

Лечков в никакъв случай не иска да разваля отношенията си с ЦСКА, по-специално с приятеля си Любослав Пенев. Това е причината досега бившият национал да проявява безкрайно търпение по сделката, обясниха запознати.

Междувременно стана ясно, че бившият играч на червените Емил Гъргоров, който също е сред футболистите, на които се дължи крупна сума прибира по 2600 лева на всеки 24 часа. Става въпрос за уникалната лихва в размер на два процента върху дължимите на Бадема траншове по последния му престой в ЦСКА.

Кашата, естествено, е забъркана от Сашо Томов. Жестоката лихва обаче е подписана от новото ръководство, съобщиха запознати с договора, сключен през зимата. Тогава ЦСКА направи споразумение с адвокатите на халфа, за да може клубът да вземе лиценз.

Задълженията към Бадема, както и тези към чужденците, също могат да спрат картотеките на летните попълнения при "червените". Най-неприятното за "армейците" е, че неплащането е вдигнало сумата от 180 000 на 400 000 лева. Никой от ЦСКА не пожела да коментира горните твърдения. Изпълнителните директори не вдигаха телефоните.