Отборът на Манчестър Сити, за първи път в своята история, се класира за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Възпитаниците на Мануел Пелегрини спестиха доста сили на реванша с Динамо (Киев), правейки 0:0 с украинския гранд. Така след успеха в първия мач с 3:1, Кун Агуеро и компания най-вероятно ще останат единственият английски отбор в най-престижната европейска клубна надпревара.

Мачът няма да бъде запомнен с нищо добро от домакините, които бяха неприятно сюрпризирани от двете тежки контузии на централната си двойка бранители Отаменди- Венсан Компани. Хесус Навас имаше възможността да донесе победата на своя тим, но в 61-ата минута стреля в гредата.

Първото полувреме на „Етихад" не се запомни с нищо добро от феновете на Сити. Освен,че любимците им не успяха да създадат реално голово положение пред Шовковски, те останаха и без титулярната си централна двойка бранители. В петата минута Венсан Компания реши да се прави на Лео Меси, и след като направя няколко резки промени на посоката с топка в крака, получи разтежение. То не му позволи да продължи мача и така капитанът бе заменен от Мангала.

Лошият късмет сполетя и Николас Отаменди в 26-ата минута, когато той напусна принудително терена. На негово място се появи намиращият се в трагична форма Мартин Демикелис. Въпреки открилата се доба възможност, гостите от Динамо така и не успяха да затруднят Джо Харт.


В 58-ата минута хубава комбинация между Туре и Агуеро можеше да се увенчае с попадение, но диагоналният удар на аржентинеца така и не поражи мрежата на Шовковски.

Три минути по-късно, Сити можеше да достигне и до успеха, ако уникална акция на Хесус Навас не завърши с негов удар в гредата. Гостите от Динамо имаха последната дума в тази среща, но Гонзалес не успя да преодолее Джо Харт и така да донесе престижен успех за селекцията на Сергей Ребров.

МАНЧЕСТЪР СИТИ-ДИНАМО (КИЕВ) 0:0

СТАДИОН: „Етихад"

СЪДИЯ: Овидиу Хатеган (Румъния)

СИТИ: Харт, Компани, Сабалета, Фернандо, Агуеро, Навас, Силва, Клиши, Фернандиньо, Отаменди, Туре (резерви: Кабайеро, Стърлинг, Коларов, Бони, Мангала, Демикелис, Гарсия)

ДИНАМО (КИЕВ): Шовковски, Велосо, Антунеш, Драгович, Ярмоленко, Гармаш, Гусев, Вида, Буялский, Хачериди, Теодорчук (резерви: Рудко, Силва, Яковенко, Сидорчук, Корзун, Гонзалес, Макаренко)


Manchester City 0 - 0 Dynamo Kiev - Highlights... by Football--Live