Себастиан Фетел от екипа на Ферари завърши едва на седмо място втората свободна тренировка в петъчния ден, след като допусна грешка в бързата си обиколка с медиум гумите на 11-и завой. Той остана на близо 0,9 сек от Люис Хамилтън, но въпреки това изглеждаше доволен от колата си.

„Нещата изглеждат много добре", заяви Фетел в края на петъчния ден. „Тук е изключително топло, което разбира се създава проблеми. Имах проблем днес в бързата си обиколка с медиум сместа, защото просто натиснах повече отколкото трябваше. Очаквах повече сцепление от гумите и затова натиснах газта, но явно нямаше достатъчно и се завъртях.

Важното за нас е, че продължаваме да сме на позицията, която се видя че заемаме след състезанието в Австралия. Продължаваме да изоставаме от Мерцедес, но е трудно да се прецени с каква разлика, защото те изглежда не успяха да поддържат техния ритъм днес.

Трябва да се опитаме да дадем всичко от себе си в квалификацията. Останалото не зависи от нас. Ако вали, да вали. Условията ще са еднакви за всички".