Медийната група "Нова телевизия" взе правата за домакинските мачове на Лудогорец и Черно море от предварителните кръгове  на европейските клубни турнири. По всичко личи, че тя ще вземе и домакинството на Берое срещу Атлантас на 9 юли. Това вече се появи в предварителните програми. Двубоите ще бъдат излъчени по платената "Диема спорт", пише вестник "Стандарт".

"Нова" води и преговори за гостуванията на трите тима. За сега обаче те са под въпрос. Берое дори се застрахова и пусна на официалната си страница в интернет връзка към друг сайт. На него феновете ще могат да гледат двубоя в четвъртък с Атлантас по литовската телевизия. Преди година обаче запалянковците видяха доста зор с реванша с Апоел (Тел Авив). Стотици заралии атакуваха интернет и мрежата се срина.

Така единствено свободен остава Литекс. Най-вероятно двубоите на "оранжевите" от предварителните кръгове ще бъдат излъчени от БНТ. В момента се водят преговори между двете страни за двубоя с Йелгава край Покрития мост на 9 юли. Иначе националната медия продължава да държи част от правата за груповата фаза на Лига Европа.

Би Ти ви  също излъчва пакет от този турнир. Освен това нейни са мачовете в Шампионската лига от плейофите до финала. Това означава, че ако Лудогорец стигне последния кръг преди груповата фаза, то автоматично мачовете на шампионите ще бъдат излъчени по Би Ти Ви. Същото важи и за плейофите в Лига Европа.