Наставникът на Левски Стойчо Стоев сподели, че в мача срещу Славия ясно е проличало, че в отбора му има незаменими футболисти, които задължително трябва да останат на „Герена" и след края на сезона, съобщава „7 дни спорт". Специалистът обаче заяви, че преговори за нови договори не се водят, защото в тежката финансова ситуация ръководството само ще излъже играчите.

„Съставът ни е къс и се вижда, че има незаменими футболисти, които когато не са на терена, това влияе на играта на отбора. Срещу Хасково и Славия се видя, че Левски има крещяща нужда от някои от футболистите си. Ще преценя дали ще продължа да правя ротации, защото има играчи, които висят с картони и може да пропуснат мача с Лудогорец при следващо предупреждение. Няма някой, който да е изявил желание да си тръгне от отбора през лятото.

Възможно е да витаят такива мисли в главите на играчите в тази несигурна финансова ситуация, не го пренебрегвам като факт. Дори да е така, колкото време са в Левски, трябва да покажат на евентуалния си следващ клуб, че въпреки тежкото положение са се представили на ниво. Засега няма футболисти, с които водим преговори за нови договори, защото на този етап няма какво да им предложим. Можем да ги излъжем, а няма смисъл. Всякакви преговори са излишни, докато няма яснота за финансовата ситуация. Има едно ядро от футболисти, което задължително трябва да остане в Левски, тъй като ще стане доста трудно, ако те си тръгнат. Ще трябва пак да се започне от нулата", сподели Стоев пред „7 дни спорт".
Наставникът заяви, че разбира липсата на мотивация във втората шестица, но „сините" трябва да подхождат отговорно в тези мачове, за да са готови за полуфиналния сблъсък с Лудогорец в турнира за Купата на България.

„Направих си изводите след мача със Славия, ще направим разбор и с футболистите. По-важно е те да проумеят ситуацията и по-точно поведението си в самия мач. Не е приятно да сме във втората шестица, но трябва да се изиграват отговорно тези мачове, за да може да сме на ниво в сериозния двубой с Лудогорец. Момчетата сигурно са разочаровани от факта, че са в долната шестица, но трябва да поддържат добър ритъм, за да показват добро ниво в сериозните мачове. Футболистите трябва да осъзнаят, че всеки мач има някаква стойност, независимо къде си в класирането, и че не играеш за нищо до края на първенството. Те трябва да играят за себе си и за името Левски",  завърши Стойчо Стоев.