Ръководството и спортно-техническият щаб на Литекс посрещнаха със задоволство новината, че малтийският Слиема Уондърърс ще бъде съперник на "оранжевите" в първия предварителен кръг на купата на УЕФА.

"Жребият е добър. Не съм имал никакви предпочитания за съперник. Ще търсим две победи срещу Слима. Отборът е далеч от нашата класа, но в никакъв случай няма да допуснем подценяване. Мачовете с малтийския отбор ще бъдат своеобразен тест за футболистите. Ще видя кой как ще се бори за мястото си в състава. Срещите са рано и се надявам те да бъдат част от нашата подготовка за по-сериозните двубои в евротурнирите и първенството", кометира треньорът на ловчанлии Ферарио Спасов.

Мачовете между Литекс и Слиема Уондърърс са на 19 юли в Ла Валета и на 2 август в Ловеч.

Бившият наставник на ЦСКА добави, че не съжалява, че жребият определи за съперник на Литекс един от най-слабите отбори от възможните. "Със сигурност мачовете със Слиема ще са по-полезни, отколкото някаква контрола срещу български тим", категоричен е Спасов, който не знае абсолютно нищо за клубния малтийски футбол.

"Познавам само националния тим на тази дължава от мачовете срещу България в миналия квалификационен цикъл. Доколкото си спомням от дълги години български клуб не се е срещал с малтийски. Тук обаче пак трябва да напомня, че ще подходим много сериозно към мачовете със Слиема", завърши Ферарио Спасов.

"Мисля, че жребият е добър. Не знам нищо за Слиема. Имаше и по-тежки съперници. Но който и да ни се беше паднал на този етап от турнира, длъжни сме да продължим напред", коментира пък президентът на Литекс Ангел Бончев.