Цветана Пиронкова не бърза да се омъжва, като за момента залага на кариерата си.

Тя е отрязала годеника си Михаил Мирчев, който съвсем наскоро й предложил да минат под венчилото. Цвети тактично отхвърлила предложението с мотива, че още й е рано. На този етап кариерата била най-важна за 27-годишната тенисистка.

Пред най-близките си приятелки обаче Пиронкова изтъкнала истинската причина, поради която още не желае да бъде булка. Тя не била съвсем сигурна дали бившият футболист от Локомотив (Пд) е най-подходящият мъж за нея. Дала му е няколко години изпитателен срок, в които ще живеят на семейни начала, но без подписи.

Затова и Цвети доста се подразнила по време на сватбата на по-малката си сестра Елисавета преди дни. На тържеството всички питали тенисистката кога ще се омъжва и на нея й писнало да коментира темата.

Цвети бе шаферка на сестра си заедно с другата популярна българска тенисистка Сесил Каратанчева. Намиращата се под №104 в световната ранглиста също е неомъжена мома, а кандидати за нея не липсват. 25-годишната Каратанчева събра погледите с изумителна фигура по време на сватбената церемония. Прилепналата й стилна рокля разтуптя мъжките сърца.

Сесил в момента е необвързана, след като зарязала последното си гадже. Нещастникът бил казахстанец, но когато българката се завърнала у нас за постоянно, всичко между тях приключило. Талантливата тенисистка споделяла пред близки, че не си пада по българи и иска мъж чужденец. Тя постоянно обикаля света по различни турнири, но на този етап не е срещнала момчето на мечтите си.