Цветана Пиронкова загуби и втория си мач от груповата фаза на Турнира на шампионките след поражение с 5:7, 2:6 от Андреа Петкович, в най-дългия двубой от началото на състезанието. Срещата продължи цели 2 часа и 6 минути.

По този начин шансовете на първата ни ракета да се класира за полуфиналите в София са само теоретични, а за първите две места в група "Средец" ще се борят Доминика Цибулкова, Карла Суарес Наваро и Андреа Петкович, които за момента имат по една победа.

Целият първи сет на днешната среща продължи 87 минути, като той започна с бързо подаване за пловдивчанката, но оттук нататък последваха шест маратонски гейма, във всеки от които се изиграваха по над десет разигравания. Цвети имаше четири шанса за пробив и 2-0, но не успя да се възползва от тях, а от своя страна още в следващия гейм се пречупи и германката излезе напред в резултата.

Българката продължи да се бори за всяка една точка, като усилията ѝ бяха възнаградени с моментално връщане на пробива, а след още два маратонски гейма, в които и двете тенисистки пропуснаха по няколко брейкбола, се стигна до ново равенство и 3-3. В този момент дойде ред на най-продължителния гейм в мача, който включваше цели 15 разигравания и за съжаление приключи с нов пробив за германката.

Този път Петкович не позволи да се стигне до моментален рибрейк, но при 5-4 допусна серия от непредизвикани грешки, пловдивчанката не се поколеба и върна пробива в последния възможен момент. За съжаление още в следващия гейм Цвети за пореден път загуби подаването си, а Андреа не сгреши при втората си възможност да затвори сета в своя полза.

След изключително оспорваната първа част умората започна да оказва влияние върху играта на Пиронкова, която при 1-1 спаси цели четири възможности за пробив и измъкна сервис гейма си, но това бе всичко, до което достигна в днешния мач. До неговия край Петкович изцяло пое контрола върху случващото се на корта, проби на два пъти съперничката си и след над два часа игра се поздрави с крайната победа.