Литекс не допусна грешка при домакинството си на Ботев (Пловдив), в срещата между двата тима от програмата на 17-ия кръг в "А" група.

Ловчанлии се наложиха с 4:2, след две попадения на Асприля и по едно на Рохас и Бумал.

Точен за "канарите" на два пъти пък бе Грегъри Нелсън.

КОМЕНТАР ОТ МАЧА В ЛОВЕЧ ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Освен, че играха на свой терен, всички в щаба на Литекс можеха да са спокойни за мача с "канарчетата", ако се гледаше статистиката преди първия съдийски сигнал днес. Тя бе убийствена за Ботев, що се касае до изиграните мачове между двата отбора през настоящата 2015-а година.

Ловчанлии и пловдивчани се бяха срещнали три пъти, винаги победител бе Литекс - 2 пъти с по 1:0, веднъж с 2:0. "Жълто-черните" не успяха да се разпишат поне веднъж във вратата на съперника си. Което нямаше как да не ги плаши преди срещата на Градския стадион.

Общият баланс в "А" група между Литекс и Ботев, преди началото днес, бе точно 30 мача, 17 победи за тима от Ловеч, 7 за "канарите" и 6 равенства. Исторически, като гости пловдивчани имат 3 победи от 15 мача, 10 са за "оранжевите", а 2 пъти двубоите бяха завършвали наравно.

Днес Литекс записа 8-ата си победа от началото на сезона, като това обаче не стана никак лесно за домакините в Ловеч.

В 27-ата минута на срещата, въпреки мощния домакински натиск в началните минути, Ботев излезе напред в резултата.

В прегръдките на съотборниците си се оказа Грегъри Нелсън, който бе изведен очи в очи със стража на съперника и не сгреши - 0:1.

До почивката обаче всичко си "дойде на мястото" за "оранжевите", които стигнаха до пълен обрат, с попадения на Асприля и Рохас.

Малко след старта на вторите 45 минути Бумал покачи на 3:1, като до голяма степен предизвести крайния победител в срещата.

Нелсън върна тима си в мача с гол за 3:2 в 65-ата минута, но Асприля буквално разстреля стража на гостите за крайното 4:2 в продължението на мача.

Така, макар и временно, Литекс е под номер 1 в класирането на "А" група.