Румънският волейболен шампион Томис на практика фалира. Тимът не пристигна на турнир в Турция, на който трябваше да участва с българския първенец Марек Юнион-Ивкони, информира zadupnitsa.com.

Треньор на Томис е Мартин Стоев, масажист е друг българин Искрен Искрев, а в отбора са българските националите Боян Йорданов, Константин Митев, Методи Ананиев и Венци Рагин. Очакваше се с отбора да подпише и Андрей Жеков.

Финансовата криза обзе румънския клуб през пролетта, когато арестуваха президента на тима. Предполагаше се, че проблемите са решени и с по-малък бюджет, осигурен от общината, отборът от Констанца все пак няма да има проблем да играе.

Изпълнителният директор на Томис Серхан Кадар вчера обяви неприятните новини, които а свързани с бъдещето на тима. Отборът почти сигурно не само, че няма да стартира в Шампионска лига, но и може да играе в румънския шампионат само с юноши.

Липсата на пари ще принуди българските играчи да напуснат тима и да търсят пристан в други клубове. Не е изключено до Нова година повечето от тях да заиграят в български отбори, след което да търсят пристан отново зад граница.