Арсенал изигра силен мач и отново подгони титлата във Висшата лига. "Топчиите" разбиха с 3:0 Уест Хем и по този начин почти успяха да уволнят мениджъра на "чуковете" Аврам Грант. След този резултат Арсенал е на трета позиция, на две точки и мач по-малко от Ман Сити и на 1 от Манчестър Юнайтед, но при 2 мача повече. Уест Хем пък е твърдо на последно място.

Двубоят започна много силно за Арсенал и гостите дадоха заявка за победа още от първите минута на срещата. Ван Перси още в 13-ата минута изведе "Топчиите" напред в резултата. След този гол, гостите имаха няколко добри положения за гол. Ван Перси уцели гредата, а Уолкът не се възползва от глупава грешка в отбраната на Уест Хем.

От своя страна Карлтън Коул стигна до две прекрасни възможности за гол, но така и не успя да реализира попадение, останал два пъти сам срещу Шчезни. В 41-ата минута обаче Бридж сбърка на два пъти, като първо покри засада на Фабрегас, а след това не се намеси добре и позволи на Уолкът да вкара за 2:0.

През втората част момчетата на Аврам Грант пробваха да променят нещо в развоя на срещата, но така и не успяха. Ужасният дебют на Уейн Бридж пък завърши, след като той направи дузпа в 75-ата минута. Ван Перси бе точен и оформи крайното 3:0.

УЕСТ ХЕМ - АРСЕНАЛ 0:3 
0:1 Ван Перси (13), 0:2 Уолкът (41), 0:3 Ван Перси (76)

Уест Хем
Грийн, Томкинс, Ъпсън, Спектър, Фобер, Бридж (89 Нубъл), Ковач, Нобъл (20 Боа Морте), Сиърс (64 Барера), Хайнс, Коул

Арсенал
Шчезни, Ебуе, Косиелни, Джору, Клиши, Сонг, Уилшър, Насри (88 Гибс), Фабрегас (81 Денилсон), Уолкът (88 Уолкът), Ван Перси