Григор Димитров не скри задоволството си след победата с 2:0 сета над Вашек Поспишил (Канада) на старта на турнира в Маями („Мастърс 1000"). Хасковлията имаше нужда от по-малко от час, за да затвори двубоя и да се класира за трети кръг, където го очаква сблъсък с 22-ия в схемата Джон Иснър (САЩ).

„Чувствам се много добре, защото това бе първият ми мач, в който не губя сет от доста турнири насам. Денят беше добър за мен. Мисля, че показах добър и стабилен тенис и не дадох много шансове на съперника.

Бях много нетърпелив да изляза на корта. Тук винаги е специално за мен, защото съм играл още като юноша и имам хубави спомени. Що се касае до играта на Поспишил - бях наблюдавал първия му мач и знаех какво да очаквам. Преследвах шанса си, когато имах възможност на негов сервис, и това ми донесе успех.

Всеки тенисист трябва да напипа ритъма си. Началото на всеки нов сезон не е лесно, особено ако е след година като тази, която имах аз през 2014-а. Имах някои препятствия през новия сезон, но трябва да намеря верния път.

Мисля, че нещата си идват по местата си и се справям добре, но най-доброто тепърва предстои. Начинът, по който започнах турнира, дава самочувствие и е добра основа да продължа уверено напред".