Монако и Каен завършиха наравно - 2:2 в мач от 14-ия кръг на Лига 1. Българският нападател Димитър Бербатов започна като титуляр срещата и остана на терена през целия мач като участието му ще се запомни и с куп направени пропуски пред вратата на съперника.

Домакините откриха резултата с автогол на Имору още в 5-ата минута след диагонален удар на Бербатов.

През втората част Койта изравни в 50-ата минута, което накара домакините да тръгнат да търсят нов гол.

Противно на логиката Кондогбия си вкара елегантен автогол в 59-ата минута като прехвърли вратаря Субашич. Така Каен пое лидерството в резултата.

През втората част ще се запомнят пропуските на българския нападател, който на няколко пъти не успя да се разпише пред вратата на Веркутър. Първо в 61-ата минута той бе изведен на чудесна позиция и шутира на няколко метра пред вратата, но топка рикошира в бранител и излезе в ъглов удар.

Няколко минути по-късно българинът засече страхотно топката с глава, но вратарят Веркутър спаси на голлинията. Бербатов претендираше за гол, но такъв не бе зачетен, а повторенията показаха, че топката не е преминала голлинията с пълния си обем. В 71-ата минута Караско нацели и гредата.

Монако успя да стигне до равенството с попадение на резервата Моутиньо в 75-ата минута.

В крайна сметка двубоят не излъчи победител и завърши 2:2. В класирането Монако е на 8-ото място с 20 точки, а Каен е на 16-ото място с 13.