Дните на аржентинския плеймейкър Хавиер Пасторе в Париж Сент Жермен изглеждат преброени, след като за изпадналия в немилост национал има интерес от италианския гранд Милан, съобщава авторитетният сайт Goal.com.

Тимът от „Сан Сиро"  „търси под дърво и камък" нови попълнение, с които да подсили редиците си след ужасяващото начало на сезон 2012/13. Според спортния директор Ариедо Брайда, 23-годишният Хави Пасторе би паснал идеално в халфовата линия на „росонерите".

Припомняме, че през лятото на 2011-та, аржентинецът се присъедини към ПСЖ с рекореден трансфер от Палермо и моментално се превърна в най-бляскавата звезда на френската Лига 1. Спадът на неговата форма стартира с началото на този сезон, в който Пасторе е наознаваем и все по-често остава на резерваната скамейка.

Разбира се, аржентинецът не е съгласен с действията на старши-треньора Карло Анчелоти и може да потърси смяна на обстановката с преминаване в Милан. За това обаче, „росонерите" ще трябва да платята близо 20 млн. евро, след като през лятото на 2011, ПСЖ похарчи за Пасторе космичеката сума от 40млн.

Договорът на аржентинеца с френския вицешампион изтича през  юни 2016-та.