Белгиецът Лоренцо Шонберт отложи посещението си в клиника за евтаназия, за да гледа любимия си клуб Брюж за последен път в живота си. В неделя 41-годишният Шонберт беше на трибуните на „Ян Брейдел Стадион" за мача на любимия си тим срещу Мускрон.

Лоренцо Шонберт получи разрешение доброволно да сложи край на живота си в болница, след като през последните 20 години му бяха направени 37 неуспешни операции и той не успя да се излекува. Белгиецът реши да отложи посещението си в клиниката за евтаназия, за да може за последно да се наслади на любимия си клуб. Евтаназията е позволена според белгийското законодателство.

Брюж предостави на Шонберт и 7-годишната му дъщеря Дина ВИП билети за мача. Той получи правото да даде първия съдийски сигнал на мача срещу Мускрон, а любимият му тим спечели с 3:0 с голове през второто полувреме и запази първото си място в класирането. 20 000 фенове на стадиона изпратиха с песни и овации Лоренцо Шонберт. Те бяха опънали знаме, на което пишеше: „Никога няма да си сам, Лоренцо".


„Най-съкровеното ми желание се сбъдна. Точно преди да умра видях победа на любимия си тим. Сега съм невероятно щастлив. Това ще бъде безценен спомен за моята дъщеря, която има цял живот пред себе си", написа Лоренцо Шонберт във „Фейсбук".

След края на мача тежкоболният фен на Брюж се срещна с вратаря на тима Мати Райън, който след това публикува снимка на профила си в „Туитър". В понеделник вечерта семейството на Лоренцо обяви, че той е получил смъртоносната си инжекция в клиниката.

„Както той ни поръча, ние ще гледаме само напред и нагоре. Там ще има една звезда, която свети. Това ще бъде той. Вечно ще го помним и обичаме. Лоренцо беше смел до последната си минута. До последно държеше нещата под контрол и прекара последните мигове от живота си с хора, които бяха много важни за него", обявиха от семейството на Шонберт.