Веселин Марешки обяви Стефан Генов за нов старши треньор на Локомотив (Пд) пред камерите на БНТ1. Аптекарският бос още веднъж разказа причините довели до уволнението на Емил Велев и защо не се е стигнало до договор с Георги Иванов - Гонзо.

„Георги е много добро момче, но с него се разминахме по ред причини. Той ми беше предложен от други хора, които не ми дадоха гаранции за резултатите. Аз искам резултати, когато давам толкова много пари за клуба. Не се разбрахме с Георги и се спряхме на Стефан Генов. Преди да обявим Гонзо се видяхме с него за 15 минути. Аз се доверих на други хора, той също. Явно се е получил развален телефон, после се оказа, че и двамата очакваме нещо друго и се спряхме на Стефан Генов", сподели Марешки.

След това варненският бизнесмен се похвали с инвестиция от 2 млн. лева в Локомотив.

"Всяко плащане правим на мига, в който се появява. Точно затова резултатите в момента не ме удовлетворяват. Единственият човек, който носеше отговорността за представянето досега, беше Емил Велев. Той имаше пълна свобода. Сега назначаваме за треньор Стефан Генов. Почти целият му живот е свързан с Локо (Пд). В Черно море постигна добри резултати и вярвам, че изборът ми е правилен. До сега се доверявах на хората, които заварих в клуба. Сега обаче аз ще поема повече инициатива в Локомотив", коментира Марешки.

Бизнесменът обясни и защо се е захванал с пловдивския футболен клуб.
„Аз исках да помагам на Спартак (Вн), но там имаше политическо назначение на спонсорите и мен не ме поискаха. За сметка на това ме поканиха в Пловдив, не само да помогна, но и да прочистим футбола.

Ние можем да падаме, но да падаме честно. Идеята е да направим някаква промяна и вече я правим. Всички са недоволни от футбола, черното тото. Калта не е по-малка от тази в политиката. Затова инвестирам в отбора, за да оправим нещата", завърши Марешки.