Левски и Берое излиза днес от 17:30 часа във финала за Купата на България. Двубоят е на Градския стадион в Ловеч и ще бъде ръководен от младия рефер Цветан Кръстев.

Като фаворити на терена определено ще излязат „сините", но и напрежението е повече в техния лагер. Само в рамките на 4 дни, отборът на Николай Митов може да спечели всички или да остане с празни ръце, вземайки предвид и мачът с Лудогорец за първенство в събота.

От щаба на заралии още вчера признаха, че ще се приеме за абсолютна изненада, ако те успеят да вдигнат трофея, който ще бъде втори в историята на клуба. Столичани пък са най-успешният отбор в турнира със своите 26 трофея.

Треньорът на Левски Николай Митов няма особени проблеми със състава, но все пак е възможно да спести някой от натрупалите картони играчи, предвид и решителния мач с Лудогорец. Кристовао Рамос и Базил де Карвальо отново са на линия, след като се възстановиха от контузии.

В Берое пък единствената въпросителна е около нападателя Венци Христов, който се представя много силно през пролетта.

Нещо, което си струва да се отбележи - Левски има 14 финала за Купата срещу отбори от провинцията, като „сините" са ги спечелили всичките. Единствените загубени финали на Левски са срещу други столични отбори.

Вероятните състави:

ЛЕВСКИ: Илиев, Мюлдер, Ели, Д. Димов, Пинто, Гаджев, Йовов, Ангелов, Рамос, Родригес, Де Карвальо;

БЕРОЕ: Караджов, Еуженио, Стойчев, Зафиров, Пенев, Елиаш, Лоузейро, Каядо, Джоман, В. Христов, Андонов