Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс коментира, че е много доволен от изявите на своите възпитаници, въпреки че те не спечелиха домакинството си на Арсенал, завършвайки наравно 2:2.

Северноирландецът дори направи смело изказване, че Ливърпул е играл по-добре в днешната среща, отколкото в тази, спечелена с 5:1 срещу същия съперник миналия сезон.

"Нямам никакво съмнение, че трябваше да спечелим този мач. Играхме невероятно. Играта ни днес бе по-добра от тази, донесла ни 5:1 миналата година. Доминирахме тотално през първото полувреме и 1:0 вероятно щеше да е справедлив резултат от първата част. Но точно тогава допуснахме много разочароващ гол и се прибрахме в съблекалнята с по-ниско самочувствие", заяви Роджърс.

"След почивката продължихме да пресираме, да опитваме да пробием отбраната на съперника и да съзаваме положения. И изведнъж от нищото отново подарихме гол на съперника. Нямаме проблем с организацията в защита, проблемът са грешните решения. Няма как да взимаш постоянно грешни решения и да очакваш да запазиш "суха" мрежа. Но дори с човек по-малко продължихме да опитваме да стигнем до гола и бяхме възнаградени за характера си", допълни Роджърс.

"Доволен съм от играта ни през тази седмица срещу Манчестър Юнайтед, Борнемут и Арсенал. Показваме, че се завръщаме към нивото, което ни е необходимо. Не смятам че до началото на тази седмица изобщо играехме с нужната бързина и мисъл. Като треньор аз съм този, който трябва да измисли начин да си върнем тези фактори", завърши мениджърът на мърсисайдци.