Мария Шарапова продължава без загубен сет на "Уимбълдън", след като в двубой от четвърти кръг се справи със световната №34 Зарина Диас.

Маша постигна успех с 6:4, 6:4, достигайки до четвъртфиналите.

Предишната среща между двете приключи с категорична победа за рускинята с 6:1, 6:1 в трети кръг на Australian Open, но през днешния ден представителката на Казахстан оказа далеч по-сериозна съпротива на Шарапова, макар отново да не спечели дори сет.

Шампионката от 2004-а година допусна две двойни грешки в откриващия си гейм, но все пак не позволи да се стигне до шансове за пробив, а още в следващия гейм притисна съперничката си от ретур. Диас успя да се измъкне, но в четвъртия гейм усилията на рускинята все пак се отплатиха и с ранен пробив тя си осигури аванс от 4-1.

Приятелката на Григор Димитров запази предимството си, а при 5-3 няколко двойни грешки на Диас доведоха два шанса за нов пробив пред Шарапова, които в случая бяха с цената на сетболи. Световната №34 намери сили да задържи подаването си, а след това дори успя да върне допуснатия по-рано пробив. В десетия гейм обаче Диас допусна серия от неточности, благодарение на които Шарапова проби и измъкна първата част, реализирайки общо петия си сетпойнт.

Втората част започна с два бързи гейма за сервиращите, но при 1-1 няколко непредизвикани грешки за Мария и уинър от форхенд доведоха до брейкпойнт пред Диас, който бе реализиран след поредната двойна на рускинята. Представителката на Казахстан набързо затвърди, а след това въвлече рускинята в маратонски гейм с 14 разигравания, но пропусна шанса си за нов пробив и в крайна сметка Шарапова намали за 2-3.

Отговорът за световната №4 не закъсня и тя не само се пребори за рибрейк, но при 4-3 дори достигна до два шанса за решителен пробив, от които обаче не успя да се възползва. Два гейма по-късно Шарапова отново притисна младата си съперничка, която този път се пречупи срещу агресивната игра на рускинята и трябваше да се примири с поражението след час и 37 минути игра.

В опит за първи път от 2011-а година насам да достигне до полуфиналите на Уимбълдън, рускинята ще се изправи срещу американката Коко Вандевеге, която не даде дори сет на миналогодишната полуфиналистка Луцие Шафаржова, пречупвайки я в два тайбрека.