След изиграването на мачовете от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига станаха известни 9 от осминафиналистите. В последния кръг след две седмици ще бъдат запълнени останалите 7 места, като за тях спорят 13 отбора.

Група А: Реал Мадрид и Пари Сен Жермен продължават напред като Реал завършва като първи в групата.

Група B: Все още нито един отбор не е намерил място в следващия етап. Битката в завързания поток продължават Волфсбург, Манчестър Юнайтед и ПСВ Айндховен. Трите тима се борят за двете места. Победа на Айндховен над ЦСКА като домакин ще му осигури класиране за следващия етап. В този случай Юнайтед ще се нуждае от задължителна победа при гостуването си във Волфсбург.

Група С: Атлетико Мадрид и Бенфика са сигурни в своето продължаване за последните 16, като трябва да определят само кой ще е лидер в мача помежду си.

Група D: Ювентус и Манчестър Сити си гарантираха място в плейофите, като Ювентус се нуждае от точка при гостуването си на последния Севиля, за да си гарантира първото място.

Група Е: Барселона е първи, а за второто място се борят  Рома, Байерн Леверкузен и БАТЕ Борисов. Най-добри изглеждат шансовете на Рома, който има 5 точки и приема БАТЕ Борисов с 4 точки. Байер също има 5 точки, но гостува на Барселона.

Група F: Байерн Мюнхен крачи уверено напред като лидер, като битката за второто място е между Олимпиакос и Арсенал. "Топчиите" се нуждаят от задължителен успех с два гола разлика при гостуването си на прекия си съперник или поне победа с 3:2.

Група G: Само два тима измежду Челси, Порто и Динамо Киев ще продължат в следващия етап на Шампионската лига. Най-лесна изглежда задачата на Динамо, който приема аутсайдера Макаби. В прекия сблъсък между Челси и Порто на "Стамфорд Бридж" лондончани се нуждаят от точка, за да играят на осминафиналите.

Група H: Зенит Санкт Петербуг вече се класира, като компания ще му прави един измежду Гент и Валенсия. На испанците им е достатъчна победа при домакинството на Лион.