Левият защитник на Лу­догорец Йордан Минев се е завърнал с контузия от ла­гера в Турция. 34-годишният национал има проблем в областта на коляното. Той е почувствал болки точно ден преди контролата с Динамо (1:1). Имен­но това е причината треньорът Георги Дерме­нджиев въобще да не го из­ползва. Все още не е ясно колко точно време ще бъде необходимо на бившия за­щитник на ЦСКА и Ботев (Пд) да се възстанови от травмата си.

При всички положения от спортно-техническия щаб няма да рискуват с връщането му на терена. По всяка вероятност Минев няма да бъде използван в контролата с Уни­он (Берлин), която е на 25 яну­ари (неделя). Извън сметки­те ще остане и Браян Ангуло, който продължава възстановяването си от операция на менискуса. Ко­лумбиецът обаче ще се присъедини към съотборни­ците в Марбея, след като пропусна лагера в Турция.

В същото време фирмата организатор на престоя на Лудогорец в Испания Football Impact окончателно утвърди съперниците, с които тимът ще играе. Сред тях освен Унион са още хърватският Риека и Спар­так (Москва). Скоро се очак­ва официално да бъдат обя­вени и контролите с Днепър и Динамо (Киев). В първоначалните планове на Лудогорец бе предвиден спаринг с Виктория (Пилзен), но клубът поиска да преме­ри сили с лидера в Украйна вместо с чехите.