Славия се класира за финал в турнира за Купата на България. В изключително драматичен двубой „белите" победиха с 8:7 тима на Пирин след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 1:1. Решителният пропуск от бялата точка за „орлетата" бе дело на Ризов. Гостите от Благоевград спокойно могат да съжаляват за пропуснатия шанс да играят на финал, тъй като на свой ред можеха да спечелят ролетката на дузпите. Карачанаков обаче не се възползва от създалата се ситуация. Иначе головете в редовното време вкараха Даниел Пеев от дузпа и Димитър Наков. В спора за трофея Славия ще се изправи срещу ЦСКА, който вчера победи с 2:1 Литекс.

Мачът в „Овча купел" започна сравнително равностойно, като първото добро положение се откри пред тарана на домакините Мартин Кушев. При едно центриране от ляво на Дениран топката стигна до нападателя, който бе задържан от бранител на гостите и моментално падна на тревата. Главният съдия обаче подмина ситуацията и не отсъди дузпа за Славия.

Пирин отговори подобаващо. В 15-ата минута след центриране на Наков топката кацна на главата на Стойков, чийто удар с глава обаче се отби в напречната греда. Малко по-късно Богомил Дяков отправи силен удар от далечна дистанция, но Аршинков спаси.

В заключителните секунди на първата част домакините получиха изключително спорна дузпа за нарушение срещу Николай Божов. Зад топката застана бившият играч на „орлетата" Даниел Пеев, който би хладнокръвно в долния десен ъгъл - 1:0.

След почивката гостите от Благоевград наложиха натиск и тотално взеха инициативата в мача. Момчетата на Коце Ангелов на няколко пъти бяха близо до изравнителен гол, но допуснаха много неточности в завършващата фаза. Все пак логика възтържествува в 70-ата минута. След центриране от корнер най-съобразителен в полето на „белите" се оказа Димитър Наков, който вкара за 1:1. Малко по-късно Крум Бибишков бе изведен сам срещу стража на Славия, но се засуети и не успя да нанесе удар.

Едва в последните десет минути на срещата домакините се пробудиха и погледнаха към вратата на Пирин. Жуниор в 80-ата и Божов 4 по-късно опитаха късмета си, но неточно. В 89-ата минута Пирин пропусна нова уникална възможност да поведе в резултата. Мирослав Ризов се възползва от грешка в защитата на „белите" и нахлу в полето, отправи много силен диагонален удар, но топката не пожела да навести вратата на Емил Петров. В крайна сметка нови голове не паднаха и мачът влезе в продължения. Голове и в тях нямаше и дойде моментът за дузпи, където късметът бе на страната на белите.

СЛАВИЯ - ПИРИН 8:7 след дузпи (1:1 в редовното време)

1:0 Пеев (45'-дузпа)

1:1 Наков (70')

СЪСТАВИ И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ - ТУК!