Бившият треньор на Лудогорец Стойчо Стоев е изненадал неприятно своя наследник Георги Дерменджиев, пише "Меридиан мач". Легендата на Локомотив (Сф) е отказал да вземе в Разград румънския национал Драгош Григоре, който е бил свободен агент през лятото. Стоев е заявил на ръководството на Лудогорец, че при наличието на Козмин Моци, Георги Терзиев, Сашо Александров, Александър Барт и Теро Мантула, шампионите имат достатъчно централни бранители и не иска да привличат нов футболист за този пост.

В течение на сезона обаче се оказа, че взимането на още един нов класен централен бранител е било повече от нужно. Терзиев се контузи в реванша cъc Стяуа и не игра един месец. Алекс Барт лекува травма вече 2 месеца, а сега извън строя е и Козмин Моци. Теро Мантула пък е извън всякаква форма.

Така Дерменджиев можеше през цялото време да разчита на Сашо Александров, който обаче се издъни в мачовете с Ливърпул и Реал (Мадрид) и игра слабо срещу Базел. След като Стоев отказа да привлече Григоре, 28-годишният румънски национал подписа с елитния френски Тулуза, като от началото на сезона има 11 мача в Лига 1.

Въпросният бранител е играл още в ЧФР Тимишоара, а от 2008 до 2014 г. е част от Динамо (Букурещ). Той има 7 двубоя за националния тим на своята родина.