Левски успя да спечели изключително трудно домакинството си на варненския Черно море, налагайки се с минималното 1:0 с гол от дузпа, отбелязан в 94-ата минута. Попадението за "синия" успех реализира влезлият като резерва Валери Божинов.

Домакините днес владееха инициативата през по-голямата част от времето, но това не водеше до нещо кой знае колко запомнящо се на терена.

В откриващите 10-ина минути първо Гаджев, а след това и Райков, се отчетоха с по един изстрел от далечна дистанция, но вратарите на двата отбора демонстрираха уменията си и предотвратиха откриването на резултата.

В 33-ата минута дойде и едно от по-сериозните положения за домакините. Педро получи кълбото на границата на наказателното поле и със самочувствие стреля силно, но топката рикошира в тялото на бранител и излезе в корнер.

В самия край на полувремето Божилов можеше да стъписа щаба на столичани с гол за 0:1, но Наумовски спаси шута му.

През вторите 45 минути ситуацията на терена не се промени съществено, като срещата остана не особено атрактивна за телевизионните зрители.

Гостите очаквано играеха по-затворено, като очакваха шанса си на контраатака. Това обаче нямаше как да сработи, тъй като просто домакините не бяха достатъчно активни.

В заключителните 10-ина минути Левски се задейства и акциите в синьо зачестиха. За пореден път обаче Гаджев и Педро не успяваха да материализират превъзходството на тима си.

Две минути преди края и влезлият като резерва Валери Божинов се отчете, пращайки топката в страничния стълб на вратата, пазена от Китанов, след изпълнение на свободен удар.

И когато по всичко личеше, че двата тима ще си разделят по една точка, Педро навлезе на скорост в наказателното поле и след съприкосновение с футболист на съперника се свлече на терена. Реферът посочи бялата точка, а Валери Божинов бе безгрешен, вкарвайки за оказалото се и крайно 1:0.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!