Преговорите за новия договор на Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед са се провалили окончателно, твърди сайтът Goal.com

Според електронното издание, българинът е получил уверение още преди Нова година, че ще му бъде предложено двугодишно удължаване на настоящия му контракт, който изтича през 2012 година.

Когато Бербо обаче отново седнал на масата за преговори по-рано тази година, се оказало, че условията на Юнайтед вече са различни. Те му предложили едногодишен договор, макар и за повече пари. Досега Митко прибираше по 90 000 евро седмично, а шефовете на „червените дяволи" му предлагали по 135 000 за 7 дни.

Това било признание към приноса на Бербатов за почти сигурната 19-та рекордна титла на Юнайтед, както и за головете праз сезона досега.

Българинът обаче бил разочарован от отношението към него, както и от факта, че все по-често се застоява на резервната скамейка.

„Комбинацията от факта, че Бербатов скоро навършва 30 години и добрата ирга на Хавиер Ернандес промениха нещата. Никой не очакваше Чичарито да се представи толкова добре този сезон, а и Руни си възвърна добрата форма. Всички тези фактори предопределиха решението на ръководството", заяви анонимен източник пред Goal.com.

Въпреки, че вече далеч не е първа младост за стандартите на съвременния футбол, Бербо има богат избор от клубове, в които да продължи кариерата си през лятото. Появиха се информации, че е желан от Байерн, Ювентус, Фенербахче и Тотнъм. Проблем обаче може да се окажат финансовите претенции на Юнайтед, които искат да си върнат поне част от вложените за него над 30 милиона паунда преди години.