В Белгия го удариха на рев и плач след загубата на Гент от Левски в София с 2:3. Поражението в последните минути беше черешката на тортата за лошата футболна вечер на белгийските отбори в Лига Европа в четвъртък. Брюж направи 1:1 като домакин на гръцкия ПАОК, а Андерлехт падна лошо като домакин на Зенит (Санкт Петербург) с 1:3.

- Две загуби в три мача, какъв кошмар - коментираха по тв канала "Спорза". - И докато с Андерлехт отрано стана ясно, че ще загуби от руснаците, Гент имаше шанс да се пребори не само за равен, а дори и за победа. Но в крайна сметка хората на Франки Дюри се оттеглиха като победени от София.

Мачът в София вървеше 2:2 почти до края си, но холандецът Грийн съсече надеждите на Гент да измъкне нещо в първия си мач в групова фаза на голям европейски турнир, коментираха още по "Спорза".

- Нещата изглеждаха много добре за Гент, когато Марко Шулер даде бонус от един гол разлика и резултатът стана 2:1 за белгийския тим - продължи коментарът на "Спорза". - Българите обаче не се предадоха и обърнаха мача.

Тв каналът отбелязва, че и трите гола за Левски са вкарани от чужденци. Бразилецът Жоазиньо беше определен за най-добър от Левски, оценките за другите голмайстори - Дембеле и Грийн, също бяха отлични.
- Левски се оказа по-опитният отбор и спечели - заключиха коментаторите на "Спорза".