Нападателят на Левски Христо Йовов посвети наградата "Футболист на футболистите в България" на семейството си.

Йовов бе определен за №1 в анкетата на футболистите "Пръв сред равни". Класацията се прави на база на гласовете на професионалните футболисти в България. Подгласници на футболиста на Левски станаха Цветан Генков от Локомотив (София) и съотборникът на Йовов при "сините" Станислав Ангелов.

"Благодарен съм на колегите ми. Тази награда е за всички футболисти от Левски. Както аз станах първи, така можеше да е и всеки един от тях. Смятам, че тази награда е сериозно признание, тъй като е признание от колегите. Боримиров, който спечели приза преди година, знае за какво става дума.

В живота ми имах трудни моменти, които преодолях благодарение на футбола и най-близките си. Искам да посветя наградата на тях", заяви Йовов.

Той добави, че се е разбрал с ръководството на Левски да бъде продаден само при много изгодна оферта от чужбина.

"Искам да играя в Левски. След много перипетии се върнах в родния ми клуб и се чувствам щастлив в отбора. Колкото да шансовете ми да спечеля наградата за футболист на годината, едва ли може да се случи такова нещо. Все пак, в анкетата участват и футболисти, които играят в чуждестранни клубове и трудно бих могъл да се преборя с тях", заяви Йовов.