Две коренно различни полувремена предложи дербито между първия и втория във временното класиране на Б групата - Монтана и Пирин Благоевград, съобщава "Е-79". Двата отбора не успяха да се победят на стадион „Христо Ботев" и срещата завърши 2:2. Въпреки студеното време повече от 1000 зрители изгледаха мача. Повечето от тях останаха доволни от играта, но не и от крайния резултат. Бяха дошли и 30-тина привърженици от Монтана.

Двубоят предложи изключително атрактивно първо полувреме. Срещата започна по страхотен начин за „орлетата". Още във 2-та минута Башлиев финтира на два пъти Мурадов, влезе в наказателното поле, центрира остро по земята и Драги Коцев от 1 метър вкара топката в мрежата.

Гостите обаче много бързо се върнаха в мача. В 6-та минута, след центриране от ляво, Мирослав Антонов с глава изпрати топката зад гърба на вратаря на „Пирин" Костов.

Домакините пропуснаха две много добри положения чрез Башлиев и Коцев, преди отново последният да даден преднина на „орлетата". Това се случи в 22-та минута с гол близнак на първия. Отново Башлиев , след хубав пас на Благов, влезе в наказателното поле, центрира прострелно и Драги Коцев на празна врата вкара за 2:1.

Най-спорният момент бе 10 минути по късно. В 32-та минута Мирослав Антонов от гостите получи пас в наказателното поле на „Пирин" и от около 12 метра със силен удар по земята вкара за 2:2. Създаде се впечатление, че Антонов е в засада и почти целият отбор на „Пирин", заедно с треньора Йордан Самоковлийски награбиха асистент рефера. За протестите си Благов получи жълт картон.

Веднага след това ветеранът Здравко Лазаров влезе брутално в краката на футболист на „Пирин" и феновете на „орлетата" буквално полудяха.  Главният съдия Вихрен Марев обаче вдигна само жълт картон на Лазаров.

До края на полувремето ще се запомни много хубав удар на Мартин Тошев, който прати топката точно в горния ъгъл на вратата на гостите, но вратарят Христо Иванов с невероятен рефлекс изби в ъглов удар.

За разлика от първото полувреме, което беше наистина на много високо ниво, през втората част двата отбора предложиха много по-слаба продукция. Футболистите на „Монтана" се върнаха дълбоко в своята половина, разиграваха повече топката, а чисти голови положения нямаше и пред двете врати.

След час игра Тони Тасев изпълни пряк свободен удар от около 20 метра фронтално срещу вратаря Иванов, но би право в ръцете му. Стигна се и до 1-2 разбърквания пред вратата на „Монтана", но не и до чиста голова ситуация.

В 82-та минута авторът на двата гола за „Монтана" - Мирослав Антонов, падна в наказателното поле, но вместо дузпа получи жълт картон за симулация.

Наставникът на домакините вкара последователно в игра Антонио Хаджииванов, Любослав Войнов и Владислав Златинов, но и това не помогна на „орлетата" да стигнат до трето попадения.

Така и след този мач „Пирин" остана без загуба на стадион „Христо Ботев" през сезона, но това бе трето реми у дома за възпитаниците на Йордан Самоковлийски. В последния кръг от есенния дял на шампионата „Пирин" гостува на ФК „Бургас".