Футболистите на Литекс се срещнаха с параолимпийците и спортистите с увреждания от Дубай, които също тренират на базата на Ал Ахли, информира сайтът на ловчанлии. Целият отбор, предвождан от президента Ангел Бончев и треньора Миодраг Йешич половин час бе сред състезателите, които искрено се радваха на „оранжевите”.

„За първи път при нас са професионални футболисти. Изключително сме благодарни на Литекс, че прие поканата ни”, заяви шефът на клуба за спортисти с увреждания.

Той получи от Ангел Бончев екип на тима с автографите на всички състезатели, а самите футболисти на Йешич зарадваха домакините си с клубни сувенири. Петима от играчите, сред които и атрактивният Том получиха сериозно предложение - демонстративен мач между състава на Том и този на баскетболистите на ОАЕ, които се подготвят за игрите в Пекин. „За съжаление програмата ни е претоварена, но обещаваме догодина да приемем предизвикателството”, пое ангажимент президентът Бончев.

Самият Том пък бе искрено впечатлен от това, което вижда. „В такива ситуации разбираш, че ако има някаква истинска, велика победа, то тя е постигната от ето тези хора”, заяви бразилецът.

Утре Литекс ще изиграе последната си контрола от лагера в Дубай срещу Есперанс от Тунис.