Двама испанци заменят двама французи на демонстративния турнир Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби в началото на януари. Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга отстъпват местата си на Фелисиано Лопес и Николас Алмагро заради контузии.

Така испанците стават трима, след като в Абу Даби ще видим и Рафаел Надал. Останалите участници са Новак Джокович, Стан Вавринка и Анди Мъри.

През 2012 г. Алмагро стигна до финала на надпреварата, където отстъпи на Джокович в три сета. Сезонът му обаче бе белязан от контузии. Той пропусна Australian Open, Уимбълдън и US Open, а на Ролан Гарос отпадна още в първия кръг от Джак Сок.

"За съжаление, щабът ми ме посъветва да не участвам в Mubadala World Tennis Championship, защото ръката ми се нуждае от почивка. Много съм разочарован, че няма да мога да играя в Абу Даби", каза Цонга.

Световният №12 отказа участие и на турнира за смесени двойки "Хопман Къп" в периода 4-10 януари. Цонга трябваше да си партнира на предстоящото издание на надпреварата с Ализе Корне, с която в началото на 2014-а стигнаха до трофея.