Директорът на ДЮШ на Левски Антони Здравков беше гост в рубриката „Дартс" на ТВ7. Сухия коментира срамното отпадане на „сините" от Иртиш, както и наболели теми в българския футбол.

„Логично обяснение нямам. Това, което се случи, е изключително неприятно. Откакто се помня съм от Левски и за мен това не е никак приятно. Една загуба, с която отпадаш не само от евротурнирите, но те сваля много ниско в краката на хората. Подигравките са част от фолклора, нормално е, закачките винаги ги има. Но тук нещата опират до българския футбол. Тук става дума от реномето на България".

„Дори и след първия мач срещу Иртиш, бях убеден, че Левски ще продължи. Аз нямам логично обяснение. Психологически проблем не можеш да имаш, първият и вторият кръг да ги преодолееш е нещо задължително. Става дума за отбор от Казахстан. Не става дума и за подценяване, а за спортно-технически аспект. В България израстването става до една степен, стига се до някаква слава, след това си казваш „Стига", мисля, че в това е разковничето. Там трябва да се натисне, при младите".

„Не съм имал възможност да наблюдавам контролите на Левски, но това, което четях от вашите колеги се говореше, че в атака нещата стоят добре. Видя се, че проблем в защита съществува, но и чистите голови ситуации бяха малко. Ако погледнем и първия мач с Иртиш, значи става дума за цялостен проблем".

"Имам момчета, които да влязат в първия състав, но в никакъв случай не може да се подмени първия отбор. Публиката, според мен, или по-голяма част от публиката би приела подобна подмяна. Друг е въпросът дали юношите ще успеят да го понесат. Потенциалът в школата, набор 95 и 94 има 3-4 футболисти, които са готови да играят. Вече 2-3 отидоха под наем в отбори от Б група, защото трябва да натрупат опит. Мисля, че казармата в българския футбол липсва. Трябва да възмъжеят", сподели треньорът.