Националите по волейбол стартираха с разгромна победа на Световното - 3:0 (16, 17, 21) над Мексико, но Българската федерация по волейбол рискува да отнесе глоба.

Селекционерът Пламен Константинов не се яви на задължителната пресконференция след мача, което може да предизвика реакция от Международната федерация (ФИВБ).

С бойкота си Гибона изрази своя протест срещу решението на местна телевизия да кодира срещите от мондиала и да иска допълнително пари. Ход, който предизвика шумни протести сред феновете в страната, където волейболът е изключително популярен, отбелязва "Труд".

Срещу Мексико нашите нямаха никакви проблеми и за 75 минути взеха това, което се очакваше. В деня на мача рожден ден имаше Теодор Тодоров, но той не се появи на терена, а победата бе най-хубавият подарък за него.

От 14 часа днес нашите играят срещу тима на Канада, загубил на старта от Русия с 0:3. Българите имат добри спомени от зала "Ерго Арена" в Гданск, където сломиха домакина Полша с 3:2 от 0:2 в 1/8-финалите на Евро 2013.