Кубрат Пулев обяви, че след загубата от Владимир Кличко си е „научил урока". Българинът коментира и предстоящия мач с Дерек Чисора.

"Няма как да победиш световния шампион без подходяща защита. От поражението от Кличко също така научих, че трябва да остана фокусиран и нащрек, а не прекалено уверен само защото си унищожил всички в спаринг. Първият ми мач след загубата беше малко труден, защото се завърнах от дълго отсъствие и бях с нов екип в моя ъгъл. Но вие вече видяхте във втория мач под ръководството на Ули Вегнер, че вече се движа в правилната посока, към спора за титлата. Има само една цел: да стана световен шампион в тежка категория."

„Аз все още нямам потвърждение за този двубой. За мен не е толкова важно да се бия точно срещу Чисора, а да спечеля отново европейската титла. Това ще бъде един добър тест преди поредната стъпка към световната титла. Ако Sauerlands го организира, аз ще бъда щастлив да победя Чисора. Той има лоша техника и не разполага с най-бързия удар. Въпреки това, знае как да окаже натиск върху противника си, като използва силата си. Неговият проблем ще бъде този, че аз съм по-силен от него! Усъвършенстването на удара ми е ключът към това да го победя и аз съм уверен, че ще го направя."