Славия победи Чавдар (Етрополе) с 4:1 и по този начин го върна тъпкано на етрополци за загубата с 0:1, която им нанесоха в Правец през януари.

В началото на срещата агитката на „белите” хвърли на пистата бомбички и развя транспарант, който гласеше - „Стевица, ние сме с теб”. В 12-ата минута Илия Илиев изведе Новкович сам срещу вратаря и той вкара първото си попадение за Славия – 1:0. Пет минути по-късно Орлинов успя да преодолее стража на гостите, но се засуети и топката му бе отнета от догонил го бранител.

В 18-ата минута Мартин Кавдански покачи на 2:0. През останалата част от полувремето Славия диктуваше темпото, като Илия Илиев се отличаваше от останалите на терена с точните си пасове и атрактивни отигравания и заслужено за пореден път спечели аплодисментите на публиката. В 43-ата минута гостите намалиха чрез Янко Янков, който от далеч реализира във вратата на Господинов.

В 85-ата минута каращият проби в Славия Симеон Мечев реализира за 3:1. След попадението синът на фолкдивата Малина пробяга целия терен, за да поздрави Стевица Кузмановски. Това бе втори гол за Мечев с екипа на “белите” в контролите тази зима. Най-вероятно младокът ще остане на „Овча купел”, тъй като показва потенциал. В 89-ата минута Мечев се отличи и с асистенция, като изведе Симонович, който оформи крайното 4:1.

 

СЛАВИЯ – ЧАВДАР (Етр) 4:1

1:0 Новкович (12), 2:0 Кавдански (18), 2:1 Янков (43), 3:1 Мечев (85), 4:1 Симонович (89)

 

СЛАВИЯ: Господинов, Вл. Иванов, Кавдански, Белошевич, Самокишев, Н. Петров, Анев, Ил. Илиев, Новкович, Орлинов, Златински (Симонович, Д. Петков, Мечев, Павлов)

ЧАВДАР (Етр): Кръстев, Ив. Иванов, А. Петров, Ем. Иванов, Н. Николов, Хр. Марков, Райчев, Фердинандов, Игнатов, Янков, Рангелов (Пазийски, Кръстев)

ст. „Славия” – 200 зрители
Главен съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Н. Петров (С), Хр. Марков (Ч)