Говорителят на Сектор "Г" Павел Маринов коментира предстоящото волейболно дерби между ЦСКА и Левски. Двубоят ще се играе на празника на влюбените "Свети Валентин" (14 февруари). Маринов сподели, че феновете на "армейците" не приемат факта, че Гриша Ганчев помогна на волейболния тим на "сините"

Ето какво заяви Маринов пред колегите от вестник "7 дни спорт":

На всички е ясно, че психовойната започна, още повече, че става дума за дерби между ЦСКА и Левски. Този път то няма да е на футболния терен, а във волейболната зала. "Васил Симов" е за не повече от 250-300, конструирана и изградена преди много години, много срещи са се играли без проблем, но сега сините намериха редица причини само и само да не се състои там двубоят. Явно ги е страх. След като затвориха зала "Христо Ботев", ние къде да играем домакинските си мачове?

Нямам идея дали целта им е била да няма публика в залата, но какво е спортът без фенове? Убеден съм, че трибуните ще са пълни до краен предел, а също така и че ще има хора, които ще останат навън. Тогава какво ще се прави? Трябва да се намеси полицията, за да осигури нормално провеждане на двубоя, още повече, ако има и фенове на Левски в залата.

Агитката на ЦСКА не приема факта, че Гриша Ганчев помогна на волейболния тим на Левски. Защо не подаде ръка и на Александър Попов, който има крещяща нужда и сам от години се бори за оцеляването на отбора? Странен е и фактът, че Гриша Ганчев претендира, че е фен на Армейците, а подаде ръка на вечния ни съперник. Искал е да помогне на спорта, да помогне на един клуб - добре, но защо точно на Левски и защо не го направи тогава и за двата гранда, а само за единия?

Все пак ЦСКА не е само футболният отбор, ЦСКА има и други спортове, които развива. Не знам от какво е продиктувано неговото решение, не знам дали е имало натиск върху него, както за футболния отбор, но за мен е неадекватно поведение.

Ние ще дадем най-доброто от себе си на трибуните, ще подкрепим "червените" волейболисти, защото го заслужават. След футбола агитката на ЦСКА оказва най-сериозна подкрепа именно на волейбола, защото Александър Попов не се предаде и не се продаде като сините, а продължи да воюва за каузата. Ние сме му благодарни и той го знае много добре.