Дисциплинарната комисия на УЕФА изхвърли сръбския гранд Партизан от евротурнирите заради хулиганските прояви на привържениците на "гробарите" при гостуването на босненския Зрински.

Както е известно, белградският тим спечели първата среща от първия предварителен кръг на купата на УЕФА с категоричното 6:1, но феновете от Сърбия неколкократно се сбиваха както със стюардите, така и с феновете на Зрински и полицията.

Освен изхвърлянето от европейските клубни турнири, които са под егидата на УЕФА, Партизан ще трябва да плати и парична глоба в размер на 50 000 швейцарски франка.

Главният довод на Дисциплинарната комисия бе фактът, че за последните пет сезона за 36 изиграни срещи в евротурнирите Партизан е наказван общо 25 пъти!

Така Европейската футболна централа продължи жестоката си борба срещу футболното хулиганство, след като сръбският гранд последва съдбата на Легия и Фейенорд, които също бяха изхвърлени заради проявите на привържениците си.

Писменото потвръждение на решението на УЕФА ще бъде изпратено в Белград в понеделник, а Партизан ще има право на обжалване в срок от три дни.