Както се очакваше, треньорският щаб на Банско Красимир Манолов и неговите помощници Румен Ненов и Валентин Лазаров бяха уволнени. Новината съобщи кметът на Банско Александър Краваров, предава E-79.com.

През изминалия сезон Красимир Манолов и неговия екип класираха отбора от зимния курорт на трето място във втория футболен ешелон.
За заместник на Манолов се спряга треньор с дълъг стаж в „А" група, който идва със собствен екип. Името му обаче ще бъде оповестено лично от изпълнителния директор на клуба Красимир Горанов, който се очаква да се завърне от Америка на 24 юни. Само два дни по-късно ще стартира и лятната подготовка на отбора от планинския курорт.

"Бюджетът за следващия сезон е осигурен, така че отборът ще започне участие в новото първенство и целите отново ще бъдат високи", заяви Александър Краваров.

Уволненият наставник Красимир Манолов пък остана изненадан, че разбира от медиите за уволнението си, макар да е очаквал подобна развръзка. Според него раздялата е можела да стане и след разговор с клубното ръководство, както е в цивилизованите страни.

По думите на пловдивския специалист третото място и резултатите от изминалия сезон ще останат в историята на футболния клуб от Банско. Според него няма нищо срамно от 30 мача, отборът да запише само 5 загуби. Той също така, каза, че е вложил цялото си сърце и душа в работата си с отбора, за да изгради имиджа, който сега има Банско като футболен център.