Отборът на Лион сензационно се издъни при домакинството си на Глазгоу Рейнджърс. Срещата започна добре за шотландците и в 23-ата минута Лий МакКолък изведе гостите напред в резултата, той се възползва от добро центриране на Бийсли от корнер и отбеляза за 0:1.

До края на първата част Лион не успя да отговори на предизвикателството и завърши полувремето като догонващ. Три минути след почивката Кузен проби отдясно и стреля покрай вратарят на Лион Веркутр за 0:2.

Шокът за френския шампион бе пълен пет минути по -късно, когато Бийсли успя да завърши една бърза контраатака за шотландците. Лион остава последен в класирането без точков актив.

В другата среща от тази група фаворитите от Барселона взеха очаквана победа над немския Щутгарт. Каталунците се наложиха с 2:0, а най-важното преди срещата бе връщането в състава на бразилеца Роналдиньо.

Именно той бе в основата на първото попадение в 53-ата минута, когато свали топката в глава в наказателното поле на Щутгарт при един корнер. Капитанът на каталунците Карлес Пуйол ритна топката отблизо, вкарвайки топката за второто си попадение от 66 срещи в турнира.

Намиращият се в страхотна форма напоследък  Лионел Меси вкара дежурното си попадение за 2:0 в 67-ата минута и осигури трите точки за Барса.

Каталунците делят първото място с Глазгоу Рейнджърс с актив от 6 точки. Двата отбора ще имат възможност да определят лидера в класирането на 23 октомври, когато е дербито Рейнджърс - Барселона.

Мнението на мениджъра на Рейнджърс Уолтър Смит за мача с Лион ТУК

Жуниньо:Отдавна не сме били толкова зле

Мненията на Армин Фе и Франк Рийкард след мача Щутгарт - Барселона ТУК