Последният кръг за тази година, донесе доста промени във временното класиране на Серия „А". Крахът е за генуезките грандове, които след срещите си днес, отстъпиха съсвсем леко от позициите си в челото.

Първото разочарование бе за Дженоа. Селекцията на Гасперини допусна поражение при визитата си на Торино, с което „грифоните" се смъкнаха до петото място в таблицата. Двубоят на „Олимпико" бе изключително интересен, носейки много емоции за тифозите и на двата отбора.  Всичко започна повече от добре за гостите, които се оттеглиха на почивката с гол преднина. Той бе факт след хубаво попадение на испанеца Яго Флаке.

„Биковете" обаче се събудиха през втората част и сътвориха пълния обрат. В ролята на герой се въплъти полският национал Камил Глик, който на два пъти порази мрежата на Еуженио Ламана. Така седмица след загубата от Рома, „грифоните" трябваше да преглътнат второ поредно поражение.

Въпреки натрупаното самочувствие от точката срещу Ювентус, Сампдория не успя да победи далеч по-лек опонент. „Моряците" стигнаха само до 2:2 срещу Удинезе, с което пропиляха отличната възможност да се изачат до третото място. Селекцията на Синиша Михайлович откри рано,рано чрез Педро Обианг, но до края на полувремето бе осъществен пълен обрат. Гейхо и Данаило с глава реализираха ценни попадения, чрез които „фриуланите" поведоха в резултата. Подобно и на мача с Юве, точката за Самп бе подсигурена от Маноло Габиадини. Таранът се разписа в 60-ата минута, а това бе и последният гол в тази среща. До края, нервите на „Луиджи Ферарис" бяха в повече и червеният цвят на картона видя Ортьо от състава на гостите.

Фиорентина продължи с колебливото си представяне. Селекцията на Винченцо Монтела разочарова с равенство срещу новаците от Емполи. Въпреки своето превъзходство, „виолетовите" не демонстрираха достатъчно умение пред гола и извъртяха 1:1. Всичко за домакините вървеше добре, след като Варгас бе направил 1:0, но радостта на тосканци бе помрачена в 57-ата минута, когато Лоренцо Тонели оформи крайния резултат. Фиорентина остава в „златната среда" с актив от 24 точки, докато Емполи е на 13-то със седем по-малко.

В последна среща от този час, Аталанта и Палермо си спретнаха истинско голово шоу, завършвайки 3:3. Ивайло Чочев бе на резервната скамейка за сицилианци, но така и не взе участие в срещата.

По-късно днес е дербито между Интер и Лацио, което може да изкачи „бианкочелестите" до третото място в Серия „А".

СЕРИЯ „А" (16-ти кръг), резултати:

ТОРИНО-ДЖЕНОА 2:1

САМПДОРИЯ-УДИНЕЗЕ 2:2

ФИОРЕНТИНА-ЕМПОЛИ 1:1

АТАЛАНТА-ПАЛЕРМО 3:3