Роджър Федерер коментира загубата си на финала в последния за годината Мастърс - в Лондон. Маестрото отстъпи пред шампиона Новак Джокович.

"Щеше да е прекрасно, ако можеше да сервирам малко по-добре и като цяло да играя по-добре на неговия втори сервис".

"Това е нещото, което бих опитал да променя, ако можеше мачът да се изиграе отново. В началото двубоят бе равностоен. Като цяло мисля, че беше качествен."

След това Маестрото бе попитан за целите си през следващия сезон.

"Олимпиадата в Рио е важна, но не е първата ми цел през 2016-а. Всичко започва в Мелбърн и след края на първия турнир за годината, ще мисля по-нататък. В този ред на мисли не съм си поставял приоритети. Бих желал да защитавам титлите си, но наистина сега мислите ми се простират единствено до Australian Open."

"Сега съм фокусиран да продължа да подобрявам играта си и да тренирам усърдно за новия сезон, но първо ще се отдам на почивка и ще посветя време на семейството си. Не смятам, че имам много неща, които трябва да променя. Може би трябва да подобря начина, по който подхождам срещу съперниците. Да се съсредоточа изцяло върху Новак или някой друг няма да е верният подход. Трябва да остана скромен, защото в Мелбърн през тази година загубих от Сепи в третия кръг. Дори не бях толкова изненадан, защото знам колко е добър"

"Смятам, че през този сезон имаше страхотни неща в играта ми - начинът, по който излизах на мрежата и движението ми. Сервисът ми също беше на постоянно ниво. Ключът е да съм здрав и в добра кондиция."

"Подкрепата, която получих в Лондон от публиката, значи много за мен. Това е една от причините да продължа да се състезавам и е наистина специално. Разочароващо е, че загубих, но съм доволен от нивото си".