Сузи Волф ще е официален тест пилот на Уилямс през 2015 г., съобщи отборът. Досега - в продължение на три години - тя бе развоен състезател на екипа.

В новата си роля Волф ще кара Уилямс FW37 в две свободни петъчни тренировки и два тест дни през следващия сезон. Тя ще провежда и изпитания в симулатора за автомобила догодина, както и за колата за сезон 2016 г. Волф стана през лятото първата жена от повече от две десетилетия, участвала в официална Формула 1 сесия. Уилямс понастоящем обмисля кой да заеме ролята на Сузи като развоен пилот.

"За мен това е още една стъпка в правилната посока. Доволна съм, че Уилямс отбелязват прогреса ми и упоритата работа. Уилямс е в много вълнуващ етап от историята си и отиваме към 2015 г. с една фантастична инерция. Горда съм, че съм част от отбора. Ще използвам позицията си, за да работя в близко сътрудничество с Фелипе [Маса] и Валтери [Ботас], за да сме сигурни, че FW37 ще е стъпка нагоре спрямо FW36", коментира Волф, която е съпруга на спортния директор на Мерцедес Тото Волф.

Заместник-шефът на Уилямс Клер Уилямс каза от своя страна, че се радва за оставането на Сузи в тима и през следващия сезон:

"Тя продължава да ни впечатлява с техническите си познания, с обратната информация и представянето си и на писта, и на симулатора. Сузи постепенно увеличи времето си зад волана, откакто се присъедини към екипа през април 2012 г. и назначението й за официален тест пилот е съвсем естествена прогресия. Имаме много силна и стабилна комбинация от състезатели за 2015 г. и това ще е ключово за продължаването на доброто представяне от 2014-та".