Представяме пълния текст на видеопосланието, което президентът на МОК Томас Бах отправи към българското олимпийско семейство по случай 90-годишнината на БОК:
-----------------------
Уважаема г-жо Председател на БОК, скъпа Стефка,

Скъпи приятели - олимпийски шампиони,

Дами и господа, скъпи приятели на българския спорт, добър вечер!
За мен щеше да е огромно удоволствие да отпразнувам с вас 90-годишнината на БОК. За съжаление това не е възможно, затова бих искал да изпратя искрените си поздравления чрез това видеопослание към всички вас, които присъствате на това прекрасно тържество.
Преди две седмици в Лозана имах удоволствието да се срещна с президента на Република България заедно с председателя на БОК, г-жа Стефка Костадинова.

Вашата страна винаги е демонстрирала спортна страст и силна ангажираност към Олимпийското движение, още преди създаването на вашия национален олимпийски комитет. България е една от 14-те държави, които са взели участие в Олимпийските игри в Атина през 1896 г. През 90-те години история на БОК тази посветеност на олимпийските идеали е останала непоклатима.
Вие сте дали изключителен принос към Олимпийското движение с петима членове на МОК от България и с организирането на важни за МОК събития като X Олимпийски конгрес през 1973 г. във Варна, с валидното и днес за олимпийското движение и неговото бъдеще мото „Спортът за един мирен свят".

Но най-силното доказателство за важното място на спорта в България са изключителните постижения на вашите представители на международната спортна арена. Българските спортисти са побеждавали в многобройни състезания.С впечатляващия общ брой 220 олимпийски медала вие категорично сте очертали мястото на България на световната спортна карта.

Младото поколение български спортисти не изостава от своите предшественици, спечелвайки 6 медала само през изминалото лято на Младежките олимпийски игри в Нанджин.
Позволете ми да изкажа поздравления към всички вас, които присъствате на тържеството тази вечер, и да ви благодаря за вашия принос към Олимпизма и за това, че сте такъв прекрасен пример за младото поколение спортисти.

Благодаря ви за това, че символизирате олимпийските ценности.
Вие сте доказателство, че с упоритост и себеотдаденост всичко е постижимо.
Скъпи приятели,

Вашият председател на националния олимпийски комитет е един от най-великите спортисти в света.

Скъпа Стефка,

Всеки посетител на Музея на Олимпизма в Лозана минава под летвата, отбелязваща твоя световен рекорд от 2,09 м,пред централния вход на сградата.Имам възможността да наблюдавам възхищението, което изпитват посетителите, към твоя невероятен скок.

Искам да те уверя, че аз също се изумявам всеки път, когато посещавам Олимпийския музей.
За мен беше прекрасен мигът, когато заедно с теб преминахме под тази летва и видях блясъка в очите ти, когато си спомни за онези красиви дни.

Днес твоят рекорд е все така непокорен, но ти си и първата жена-председател на БОК.
С целия си опит и енергия като елитен спортист отдаваш всички сили в услуга на спорта и обществото.

Поради всички тези причини бих искал да изразя благодарността си към теб и твоя екип в БОК за вашия принос към Олимпийското движениеи към спорта във вашата страна.
Благодаря ви, скъпи приятели на спорта в България!

Благодаря ви за това, че сте такава силна опора за Олимпийското движение!
Вие можете с гордост да се обърнете назад към своето олимпийско минало.
А към бъдещето можете да гледате с увереност.

От името на световното Олимпийско движение пожелавам на Българския олимпийски комитет,на българските спортисти, на всички членове на федерации и клубове прекрасна вечер, отбелязвайки 90-годишния юбилей на БОК.
Искрено ви благодаря и приемете моите поздравления!
А сега се насладете на прекрасното тържество!
Приятна вечер!  Томас Бах

Президент на МОК