Нов сериозен инвеститор може да влезе в ЦСКА още в четвъртък. Това разкри пълномощникът на фамилиите Манджукови и Инджови в клуба  - Милко Георгиев в ефира на Diema Sport.

„Не са ми прехвърляли акции. Ние с Борислав Лазаров сме упълномощени да представяме главните акционери, при това само за определен период от време - до края на годината. Идеята аз и Боби Лазаров да бъдем упълномощени и да бъдем гарант пред феновете е, че нещата този път няма да се случат задкулисно", поясни създателят на CSKA TV.

"През последните 4-5 дни денонощно течаха разговори между нас и Александър Томов, който също е акционер. Ние бяхме посредници между инвеститор, който стои отстрани и е поставил своите условия, а се надяваме, че до утре сутринта г-н Томов ще ги приеме. Те са той да подпише споразумение за прехвърляне на мажоритарния пакет акции и когато това се случи от посочена от фирма, да бъде определен размерът на задължението на ЦСКА към „Лира Инвестмънтс", сподели още Георгиев.

„Има инвеститор, който реално стои зад идеята ЦСКА да бъде управляван като печеливш клуб, а не година след година да трупа задължения. Този филм свърши. Г-н Томов до утре на обяд предполагаме и се надяваме, че ще сложи подпис върху споразумение, което ще доведе нов инвеститор в ЦСКА."

„Цифрите, които ние сме погледнали, включително финансовия отчет за миналата година, са тези, с които сме се запознали. Това са цифрите, подадени от ЦСКА. Какво ще покаже докладът на инвеститора, ще стане ясно след месец-месец и половина. Може и да съвпадне с края на шампионата. Целият процес трае неопределено време, ние не знаем какво се случва. Не е толкова важно какво ще излезе като цифри, а по-скоро е важно някои от задълженията, които ЦСКА има към „Лира Инвестмънтс", да бъдат отписани", заяви още той.

„Предложението не е от днес, предложението е от няколко дни. Мисля, че Александър Томов достатъчно добре разбра положението, в което се намира клубът. Естествено, напълно е възможно той да има друг план за управление. Нека да изчакаме. Утре всички ще разберете какво решение е взел."