Славия би Миньор с 4:2 на стадион "Българска армия" и по този начин засили домакините към „Б" група. „Чуковете" вече са на 4 точки от спасението,а предвид днешната им игра, в „жълто-черния" клуб явно вече са се предали.

Първата част не бе особено интересна, като и двата отбора имаха по едно малко по-добро положение, което обаче не успяха да реализират. Всичко по-интересно предстоеше да се случи през втората част, която започна взривно.

В 47-ата мин. „белите" получиха дузпа, след като Галин Иванов се сблъска с Райчев в пеналта. Миро Антонов застана зад топката и не сбърка - 0:1. Секунди по-късно столичани отново имаха повод да се радват. Вратарят Пейков не се намеси добре при една ситуация, топката отиде у Иванов, който спокойно я прати в мрежата.

Славия си реши мача в 52-ата мин. Антонов нахлу в пеналта и останал очи в очи с Пейков, пусна към останалия на празна врата Иванов и последният не сбърка - 0:3.

В 61-ата мин. ветеранът Тошко Янчевсъщо се разписа, след като засече с глава центриране на Виктор Генев.

От тук до края „белите" доиграваха мача и закономерно Миньор все пак направи загубата си по-почетна. Първо Петров профука 100-процентово положение, преди да се поправи в 81-ата мин, възползвайки се от пас на Нджой.

Последният се размина по чудо с червения картон в 83-ата мин,след като си позволи да бутне рефера Ставров, който обаче не посмя да го изгони.

В добавеното време резервата Дяков си наниза автогол, засичайки във вратата си центриране от фланга именно на Нджой и така оформи крайното 2:4.

МИНЬОР - СЛАВИЯ 2:4