Изгоненият от Левски преди две години сръбски треньор Славиша Йоканович направи втори подвиг само в рамките на няколко месеца.

През май той изведе Уотфорд до място във Висшата лига на Англия, но скоро след това бе освободен заради конфликт с ръководството. Покани го израелският "Макаби", с който Йоканович сътвори второ чудо - влезе в групите на Шампионската лига.

Тимът от Тел Авив се справи със сериозен съперник - швейцарския "Базел", макар и без да го победи. Първата среща в Швейцария завърши 2:2, като Еран Захави изравни за гостите с втория си гол чак в 6-ата минута на даденото от съдията продължение.

Реваншът в Израел също завърши наравно, но 1:1. Гостите от "Базел", които бяха без възстановяващия се от контузия български национал Иван Иванов, поведоха в 11-ата минута чрез Лука Зуфи. Отново в герой за "Макаби" се превърна Еран Захави, който изравни в 24-ата. Според правилото за по-голямата тежест на вкараните голове на чужд терен нататък продължиха израелците.

Според медиите в Тел Авив старши треньорът Славиша Йоканович и техническият директор Йорди Кройф, син на легендата Йохан Кройф, ще приберат по половин милион евро. Всеки от футболистите ще вземе по 50 000 евро.

"Аз съм много горд, че ще докараме в Израел най-добрите европейски отбори. Ще се постараем да подобрим играта си за груповата фаза. Чака ни страхотна есен", заяви след успеха развълнуваният Йоканович.