Четвъртото място за Кими Райконен на ГП на Малайзия бе равносилно почти на победа. Лошият късмет за финландецът продължи, след като още в първата обиколка след старта той загуби доста позиции и като капак на всичко това задната му лява гума бе спукана след контакт с Фелипе Насър от екипа на Заубер. Въпреки това той успя да се пребори с голяма част от съперниците си и да завърши четвърти.

„Като цяло уикендът бе доста неприятен, защото някои неща се объркаха", обясни в типичен стил Кими Райконен. „Спуканата гума повреди пода на колата ми. Но въпреки това мисля, че извлякохме максимума от моментната ситуация.

Победата разбира се е чудесна за отбора и за Себастиан. Като се има предвид, къде бяхме миналата година, това означава, че като тим сме свършили чудесна работа. Това, което никой не вярваше че ще успеем да направим, ние успяхме да го направим".

Доволен след надпреварата бе и Маурицио Аривабене, който не пропусна да похвали пилотите си:

„Себ днес бе фантастичен, но и Кими свърши чудесна работа, като се има предвид какво завръщане направи след проблемите в първата обиколка. Това бе изключителен ден за нас".