Драмата около трансфера на Валери Домовчийски в Блекбърн придоби още по-големи размери. Англичаните са готови да платят само 250 000 паунда на Левски с идеята на вземат нападателя под наем за 3 месеца.

Както е известно, първоначално от Блекбърн обявиха, че са готови да купят директно Домовчийски срещу 1,7 милиона паунда. Собственикът на „сините" Тодор Батков бил склонен да пусне футболиста на „Иууд Парк" като преотстъпен, но при положение, че британците завишат сумата. Наско Сираков пък е категорично против. Изпълнителният шеф на Левски вече обяви пред медиите, че Валери или ще бъде продаден, или ще остане на „Герена".

Домовчийски се прибра вчера от Англия и на аерогарата говори пред чакащите го журналисти. „Не знам на кого да вярвам. Ще искам да разговарям спешно с моите шефове, за да се разбере какво ще е бъдещето ми", сподели талантливият нападател на Левски и младежкия национален отбор.

„Искам да играя в този отбор, дори и под наем. Всичко звиси обаче от шефовете на Левски. Англичаните искат да ме вземат под наем при тях за шест месеца с опция за закупуването ми", допълни Домо. Останах по-дълго в Блекбърн, защото първата седмица направих само две тренировки с тима и Марк Хюз настоя да остана още", сподели юношата на „сините".

„В началото на следващата седмица хората на Блекбърн ще имат разговор с шефовете на Левски за бъдещето ми", сподели още Валери. „Ако заиграя в Блекбърн, ще дам всичко от себе си, за да се докажа. Тренировките са много по-различни от тези в България, всичко е на супер професионално ниво. По цял ден играчите са във фитнеса. Чух се със Станимир Стоилов, но не сме говорили за евентуален трансфер. Когато се видим в София ще говорим за това", допълни нападателят.

Желанието на Домо е да заиграе на Острова, но шефовете на Левски на този етап не са склонни да го дават под наем. Въпреки това, ръководството на „сините" може да се съобрази с желанието на Домовчийски и да се съгласят с условията на Блекбърн.
Шампионите излизат днес от 14,00 часа в контрола срещу Динамо (Киев) в Израел, а утре „сините" се прибират обратно в София.